Nybrosonen deltar i en internationell affärstävling

Från vänster: Madeleine Eriksson, Joel Tagesson, Carl Björkman, Jonathan Alberius och Jennifer Blomkvist. Foto: Patrik Grahm. - Foto: Pressbild

Åker till Riga för att tävla mot lag från Lettland, Estland, Ryssland och Island.

delningar

Torsdagen den 11 april åker fem stycken ekonomielever från Calmare Internationella Skola, CIS till en internationell affärstävling anordnad av Stockholm School of Economics i Riga.

En av deltagarna är Joel Tagesson från Nybro. Tillsammans med Jennifer Blomkvist, Jonathan Alberius, Madeleine Eriksson och Carl Björkman ska de tävla mot ett tiotal andra lag från Lettland, Estland, Ryssland och Island.

Lagen kommer att framföra en sju minuter lång presentation om ett fiktivt företag som handlar om socialt entreprenörskap, i det här fallet hur man löser ett samhällsproblem genom entreprenörskap.

Efter presentationen är det en tio minuter lång frågor och svar stund med juryn som består av lektorer och professorer från Handels.

– Det skall bli otroligt roligt att resa till Riga och få chansen att mäta sig med de bästa ekonomieleverna i östra Europa, även att besöka staden Riga skall bli spännande, säger Jennifer Blomkvist i ett pressmeddelande.

Förutom tävlingen kommer det att anordnas studiebesök på sociala företag i Riga samt föreläsningar inom socialt entreprenörskap och ett besök på Lettlands officiella UF-mässa.

– Fantastiskt roligt att återigen få resa med så duktiga elever till den här tävlingen. Superkul att Kalmar kan få visa framfötterna och konkurrera med de bästa internationellt, avslutar Patrik Gahm, Entreprenörskapslärare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar