Nybros nya besiktning har slagit upp portarna: "Det är jättespännande"

Besiktningsjätten: "Vi satsar på att bli Sveriges trevligaste besiktning".

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Den gamla gör-det-själv-hallen och spolhallen vid Glasrondellen i Nybro har under en tid stått tom, men inte längre. Under hösten har en ny och modern verksamhet flyttat in i lokalerna på Fågelvägen 2, nämligen besiktningsjätten Carspect.

Carspect började med sin renovering av hallen i augusti och har sedan dess gjort en magisk förvandling. De nya fräscha lokalerna på Fågelvägen står klara med en modern besiktningshall och under tisdagen slog man upp portarna till de allra första bilarna.

– Vi öppnade upp under tisdagen och hade en liten festdag under hela dagen. Annars var det att jobba från första sekund till sista, säger stationschef Dzevad Osmankic.

I de moderna lokalerna kommer Carspect att kunna besiktiga personbilar, motorcyklar, mopeder samt obromsade släpvagnar.

– Det känns jättespännande. Vi kommer in i Nybro som nummer två och vi är ödmjuka inför det, säger Peter Svensson, tekniker och fortsätter.

– Vi har som mål att vara trevliga och servicevänliga. Tanken är att våra kunder ska gå härifrån med ett leende på läpparna även fast man kanske har fått en tvåa på pappret.

– Vi satsar på att bli Sveriges trevligaste besiktning, en bilbesiktning med hjärta och känsla, fyller Dzevad Osmankic i.

Carspect är i dag utbrett i hela landet med 75 besiktningsstationer och 250 anställda i hela Sverige. Dessutom ingår Carspect i A-Katsastuskoncernen med totalt fler än 270 stationer i länderna kring Östersjön. Nu finns företaget även i Nybro, som en av två besiktningsföretag.

– Vi är ödmjuka som ny aktör i stan men vi siktar på att ha halva marknaden i Nybro i framtiden, säger Dzevad.

I dag är det bara Dzevad och Peter som är anställda i företaget i Nybro men till årsskiftet är tanken att de ska bli ytterligare en person i tjänst.

– Vi är två i dag men kommer efter årsskiftet att anställa ytterligare en till. Sedan kommer det att vara roterande personal i distriktet, avslutar Peter.

Carspect i Nybro

Första bilen rullade in på Carspect.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar