Laddar

Nybros egna James Bond hjälper Barbie i Stockholm

Gunnar Schafer James bond

Barbie fyller 60 år – då skickar James Bond Muséet i Nybro fyra stycken dockor till utställningen i Stockholm.

delningar

internationella kvinnodagen den 8 mars firar den världsberömda karaktären Barbie hela 60 år. För att fira karaktären ordentligt har ett kreativt team skapat en Barbie-utställning på BergrummetSkeppsholmen i Stockholm.

Teamet med erfarenhet från bland annat Dramaten, Operan, Stadsteatern, Kulturhuset och Sveriges Television har skapat en vacker och spännande miljö som engagerar besökarna till att nyfiket vilja veta mer om historian bakom den samlig leksaker som samsa i Bergrummets utställning.

"I utställningen får du uppleva Tidö Collection of Toys & Comics. En unik samling med leksaker från 1600-talet fram till idag", skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

En som har skickat dockor till utställningen i Stockholm är självaste Nybrobon Gunnar James Bond Schäfer.

I utställningen om Barbie har arrangörerna planerat för ett James Bond-Barie, där man har byggt upp en catwalk med Barbies från sex olika årtionden.

Totalt skickar Gunnar fyra stycken dockor. Två av dessa är Maud Adams-dockan från Bondfilmen "Octopussy" och den andra Jane Seymour-docka från Bondfilmen "Live and Let Die". Båda Barbiedockorna släpptes 2010.

Relaterade artiklar