Laddar

Nybropolitikern efter Almedalsveckan: "Vi kan inte tiga stilla"

Loord: "Om det är något som lade sordin på stämningen så var det NMR:s närvaro under veckan".

delningar

Nybropolitikern Jimmy Loord (KD) var en av många om åkte till Almedalsveckan för att under några dagar fortbilda sig och ta del av det politiska samtalet. Besöket på Gotland blev en blandad kompott för Loord.

- Det har blivit väldigt populärt att klanka ner på Almedalsveckan som ett jippo men jag tycker man ur flera perspektiv kan se dessa dagar som något väldigt värdefullt, säger Jimmy Loord (KD) och fortsätter.

– För det första handlar det om en tillgänglig demokrati där du har en närhet till både partiledare, ministrar och andra politiker som sitter på tunga uppdrag. Det finns något väldigt vackert i att vi fortfarande har en demokrati som gör sig så tillgänglig. Den ska vi slå vakt om, menar han.

Över 4 000 seminarier hanns med under Almedalsveckan, vilket kan bli en tuff prioritering med ett sådant utbud.

- Man måste bestämma sig innan vad det är man är intresserad av. Själv prioriterade jag seminarier som fokuserade på hur vi ska kunna få till en upprättad LSS-lagstiftning och hur vi stärker äldres psykiska hälsa. Båda dessa ämnen engagerar mig i mitt dagliga politiska arbete och det var värdefullt att ytterligare få verktyg för att fortsätta det arbetet.

I fredags var det Kristdemokraternas dag och Nybropolitikern Jimmy Loord (KD) var på plats under partiledarens, Ebba Busch Thors tal i Almedalsparken.

- Delvis var det roligt att Alf Svensson var på plats och inledde med att presentera Ebba. Ebba valde sedan att presentera förslag på hur vi ska komma tillrätta med de växande vårdköerna. Vi behöver verkligen komma till rätta med utmaningarna inom hälso- och sjukvården. Jag är också glad att Ebba som enda partiledare talade konkret om vad vi ska göra för att stärka äldreomsorgen i vårt land. Dessa två områden är klassisk KD-politik där vi också har ett stort förtroende. Det känns gott att gå in i valrörelsen med flera konkreta förslag på dessa områden, säger han och avslutar.

-Om det är något som lade sordin på stämningen så var det NMR:s närvaro under veckan som resulterade i misshandel och flera gripanden. Det måste bli tydligt från samhällets sida att våldsbejakande kriminella organisationer, vare sig det handlar om nazister, jihadister eller vänsterextremister. Vi vill kriminalisera samröre med eller deltagande i kriminell organisation. När nazister som hetsar mot andra folkgrupper och manar till våld och mord marscherandes på våra gator så kan vi inte tiga stilla.

  

    

Relaterade artiklar