Laddar

Nybropolitiker i topp på riksdagslistan

Han kan bli nästa riksdagsman från Nybro.

delningar

43-årige Nybropolitikern Kaj Raving valdes under helgen till nummer ett på Vänsterpartiets riksdagslista i länet vid valkonferensen.

Om partiet skulle lyckas få ett mandat i riksdagen i valet 2018 blir det Kaj Raving från Nybro som tar plats i riksdagen. Det beslöts enhälligt vid partiets valkonferens.

– Jag är glad över förtroendet att vara distriktets kandidat i kampen för ett samhälle för alla, inte bara de rika. Jag har många kompetenta partikamrater och ett taggat parti att få stöd av. För oss är politiken inte ett politiskt maktspel utan det handlar om att göra livet bättre för dem som bäst behöver det. Om att bygga ett jämlikt Sverige, säger Kaj Raving i ett pressmeddelande.

Vänsterpartisten och lokalpolitikern, hemmahörandes i Nybro är aktiv på högsta nivå i partiet och ledamot i partiets partistyrelse och det verkställande utskottet. 

Med en bakgrund som metallarbetare och fackligt aktiv, men för närvarande som politisk sekreterare i landstinget hoppas Raving (V) på att han kan dra nytta av sin bakgrund.

– Jag tror att sjukvården kommer att bli en viktig fråga i valet. Hälsan är en klassfråga och klyftorna ökar. Svenskarna överlag mår bättre och lever längre än någonsin, men vissa grupper i samhället mår allt sämre, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Det kan jag som vänsterpartist aldrig acceptera. Vi har i förhandlingarna med regeringen fått igenom en historisk satsning på vården. Det är jag glad för, men det går inte att tro att alla problem i vården är lösta med detta.

Tvåa på riksdagslistan blev den nuvarande landstingsrådet, Linda Fleetwwod från Kalmar. På plats fyra hittar vi en annan Nybrobo, nämligen träarbetaren Pia Eriksson.

Relaterade artiklar