Laddar

Nybroloppet kan vara i fara: ”Vädret ställer till det”

Snötillverkningen pågår för fullt nere i Svartbäcksmåla – men inte i den takt den borde göra: "Vi har inte prognosen med oss".

delningar

Arbetet med att få längdskidspåren färdiga till Nybroloppet den 11 februari pågår för fullt. Snötillverkningen i Svartbäcksmåla har varit igång sedan i fredagskväll – trots att temperaturen inte varit med Nybro Skidklubb. 

– Vi startade i fredagskväll då vi såg att prognosen såg bra ut. Dock var det inte alls den temperaturen som vi hade förväntat oss, säger Urban Eliasson. 

900 meter är redan snötäckt, under måndagskvällen/natten ska ytterligare 300 meter till.

– Arbetet har gått långsamt. Vi vill ju helst ha tre till fyra minusgrader för att det ska vara optimalt för oss, säger Urban Eliasson och fortsätter.

 

– Januari och februari är kalla månader men så som vädret har varit nu så är ja ändå ganska imponerad över hur långt vi har hunnit.

Nybro Skidklubbs plan är att snötäcka 4,2 kilometer i Svartbäcksmåla – hela tre kilometer fattas och det börjar brinna i knutarna för föreningen inför Nybroloppet.

– Ser det ut som det gör så kommer vi inte bli färdiga till Nybroloppet. Det krävs att vi får en vecka med en ordentlig kyla, avslutar Urban.

Den 11 februari är det tänkt att Nybroloppet ska gå av stapeln.

 

Relaterade artiklar