Laddar

Nybrofrisören tävlar mot eliten: ”Ska ge mitt yttersta”

Han har blivit uttagen som en av 45 barberare i hela Sverige att slåss om priset Årets barberare 2018.

delningar

Troy Salon har sedan starten för drygt ett år sedan utvecklats och blivit ett av stans populäraste frisörsalonger. Med sina stilistiska kvalitéer har ägaren Troy tillsammans med sina medarbetare gjort sig ett namn bland stadens invånare.

Efter ett hårt arbete på kort tid kommer nu det allra första kvittot för ägaren Troy. Han har blivit uttagen som en av 45 barberare i hela Sverige att slåss om priset Årets barberare 2018.

– Det känns jätteroligt att få vara med och mäta sig med övriga barberare i hela Sverige, säger Troy.

Han har blivit uttagen till en av semifinalerna som avgörs den 13 maj, på Stucklife Barber i Stockholm. Av de totalt 45 barberarna kommer fyra att ta sig till final den 1 september på World Beard Day och få slåss om utmärkelsen Årets barberare 2018.

– Jag ska ge mitt yttersta i tävlingen och sedan får vi se hur långt det räcker. Tar jag mig till final kan allt hända, säger Troy.

Själva tävlingen sker i två steg, där barberarna får först skicka in före/efterbilder på en skäggtrimning. Väl på plats får sedan barberarna 45 minuter på sig att fritt trimma och styla ett skägg som kommer att poängbedömas på bland annat teknik, form och styling.

De fyra som tar sig till final får tävla inför publik på Swedish Barber Expo, med en internationell jury som utser vinnaren.