Nybroföretagets satsning uppmärksammas i Forbes

Kährs ska fokusera på sex av de globala målen inom Agenda 2030.

delningar

Nybroföretaget Kährs har i linje med sitt hållbarhetsarbete valt att fokusera på sex utvalda globala mål inom FN:s Agenda 2030. Bland dessa sex finns hälsa och välbefinnande, hållbar energi för alla, hållbara städer och samhällen, hållbar konsumtion och produktion, bekämpa klimatförändringarna och ekosystem och biologisk mångfald.

Kährs har under decennier blivit världsledande genom att erbjuda golv som lever upp till högt ställda förväntningar på kvalitet och design samt innovativa och hållbara lösningar.

Hållbarhet och miljö har och är en central fråga för Kährs Group. I takt med att FN:s globala mål för en hållbar framtid erkänns av industrier världen över, anpassar och integrerar Kährs sex av de globala målen i den övergripande affärsverksamheten.

”Kährs ambition är att bidra till ett mer hållbart samhälle och vi har valt dessa sex globala mål inom områden där vår verksamhet har störst påverkan. Vi integrerar dessa mål i vår affärsverksamhet och hållbarhetsplan för att ytterligare stödja vårt åtagande att erbjuda produkter som är hälsosamma och återvinningsbara, håller högsta standard och är baserade på ansvarsfullt inköpta material”, säger Christer Persson, vd och koncernchef för Kährs Group i ett pressmeddelande.

Pågående aktiviteter inom hållbarhet omfattar bland annat att växla över till mer hållbara interna transporter, där ett av bolagets mål är att alla interna transporter ska köras på fossilfritt bränsle.

I linje med målet om hållbar energi för alla kommer företaget att fortsätta sina åtgärder för att minska energianvändningen och öka andelen energi från förnybara källor. Ett annat mål är att säkerställa hållbara inköp av råvaror och produkter.

”Vårt hållbarhetsprogram kännetecknar alla aspekter av vilka vi är och vad vi gör. Vi tar ansvar för att minimera vår miljöpåverkan genom att använda innovativa, hållbara lösningar och åtgärder”, säger Bruce Uhler, sustainability manager på Kährs.

Kährs satsning har nu uppmärksammats av den stora amerikanska affärstidningen Forbes Magazine.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar