Laddar

Nybroföretagets nya lokal börjar ta form

De flyttar snart in i Ohlssons gamla lokaler på Storgatan.

delningar

Sedan starten 2011 har Elisabeth Aronsson och advokatbyrån Visioner i Nybro på kort tid blivit en stor aktör i regionen. Med jobb över stora delar av Småland så blev den tidigare lokalen på Stora Nygatan 13 i Nybro trångbodd.

Redan i januari gick Nybroföretaget ut med att man tar över lokalen till den anrika butiken, Ohlssons skor på Storgatan. 

Sedan den 30 juni har Visioner Advokatbyrån i Nybro arbetat flitigt med att renovera och anpassa lokalerna till ändamålet. Något som snart är klart.

– Vi har inte så mycket arbete kvar. Det är lite att göra på övervåningen och några glas som ska frostas sedan är vi färdiga att köra igång arbetet här, säger Elisabeth Aronsson.  

Redan nu har vissa bord och stolar flyttats in i lokalen på Storgatan och under fredagsmorgonen kom ytterligare en leverans.

– För ett tag sedan beställde Visioner Advokatbyrån en stor oljemålning av mig och i dag blev den levererad, säger Eva Sundman från Karbasen Art och Design.

Hennes oljemålning av Orranäsasjön i Nybro har efter långa diskussioner med Elisabeth Aronsson om motiv, placering, storlek och färger, färdigställts.

– Efter diskussioner så föll valet på att målningen skulle hänga vid entrén där det finns en liten större yta och där den är väl synlig när kunderna kommer in. Tillsammans valde vi ett lugnt motiv, med himmel och vatten, som speglar företaget Visioners namn och den känsla företaget vill ge sina kunder, säger Eva Sundman.

Oljemålningen av Orranäsasjön är den hittills största beställningen Karbasen Art och Design fått när det gäller måleri på duk.

–  Det är jätteroligt och jag är oerhört glad över att jag fick möjligheten att få göra den här målningen, säger Eva.

– Det var viktigt för mig att vi höll oss lokalt, säger Elisabeth.

Varför då? – Vi värnar om det lokala och har valt att satsa här. Jag gillar Nybro och skulle aldrig komma på tanken att öppna i någon annan ort, säger hon.

Nu väntar några intensiva veckor för företaget att färdigställa allt. Flytten förväntas vara klar innan december månad.

– Det här är en ypperlig chans för oss samtidigt som det är en läskig utmaning. Det ska bli kul och det är faktiskt första gången jag har haft chansen att påverka hur lokalen ska se ut, så det känns bra, avslutar Elisabeth.

Relaterade artiklar