Laddar

Nybroföretag vill fortsätta växa i nya lokaler

Visioner Advokatbyrå har vuxit ur sina lokaler och sökte efter större ytor. Nu har man funnit det – och inom kort flyttar man in i den anrika Nybroaffärens lokaler. "Vi vill fortsätta växa och utvecklas", säger ägaren.

delningar

2011 startade Elisabeth Aronsson upp Visioner Advokatbyrå i Nybro. På kort tid har firman blivit en stor aktör i regionen och jobbar över hela länet i stort sett.

Nu har man vuxit så pass mycket att man är för trångbodda i sin nuvarande lokal.

– Vi tittade på lokaler runt om i Nybro och hittade den här. Det känns jättebra och vi har hela tiden velat vara kvar på orten. Många andra kanske sneglar in mot Kalmar när man växer och expanderar, men det har inte vi gjort. Jag är från Nybro och gillar att vara här, säger Elisabeth Aronsson.

Så fort som möjligt kommer man att flytta in i Ohlssons skors lokaler på Storgatan.

Berit Rolfsson har jobbat med skor i 42 år, varav de senaste 17 som egen företagare.

– Det har varit jätteroligt och jag har aldrig någonsin tyckt att det varit tråkigt att gå till jobbet. Men det är klart att det sliter lite att vara egen företagare under så lång tid. Nu får jag tid över till familj och vänner i en större utsträckning än tidigare, säger hon.

Berit Rolfsson berättar att samtliga inventarier och lagervaror är till salu i butiken som har funnits på Storgatan i Nybro sedan 1981.

– Jag vill göra det så smidigt som möjligt till den som vill ta över och starta en skobutik i Nybro. Jag tycker att det behövs en sådan här, och vill man, så får man gärna köpa vårt namn och driva det vidare, fast i en annan lokal då.

Senast den 30 juni ska lokalerna vara tömda och advokatbyrån flytta in.

– Förhoppningsvis är jag ute tidigare än så. Det känns skönt att lämna över till någon som verkligen vill satsa här i Nybro.

I dag har advokatbyrån åtta anställda fördelat på kontoret i Nybro och ett i Oskarshamn.

– Men Nybro är rötterna och navet i det hela. Det får man aldrig glömma bort, säger Elisabeth Aronsson som tror att flytten till de nya lokalerna kommer bli ett lyft för byrån.

– Nu kommer vi få mer plats för att ta emot klienter och samtidigt utrymme att fortsätta växa och utvecklas.

– Nybro behöver en bra advokatbyrå. Det är jätteviktigt och jag är glad att det är Visioner som kommer flytta in här, säger Berit Rolfsson.