Laddar

Nybroföretag vann efter att svenska folket sagt sitt: ”Känns hedrande”

Alsterbro-företaget DuoBad vann Sveriges största badrumstävling.

delningar

I en omröstning av svenska folket har Alsterbro-företaget DuoBads badrumsmöbel Gripen, designad av Niklas Hult, röstats fram till Årets Badrum 2017.

– Det känns hedrande på alla sätt och också som ett erkännande också för oss och våra produkter. DuoBad är ju ett ganska litet företag i hjärtat av Småland och vi gör allting själva här på snickeriet, från designen till snickeriarbetet. Det är roligt att vi kan konkurrera med de stora badrumsjättarna med vår egen nisch, säger Niklas Hult i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Vi tyckte att vårt sortiment saknade en möbel med en ren, skandinavisk look, så jag började skissa på en sådan. Det var en utmaning att designa Gripen. Det är svårt att skapa en så rak och kubistisk form utan att möbeln känns tung.

Varför föll namnvalet på Gripen? – Namnet betydde något för oss. Dels så blir man ju gripen av något, alltså tagen och rörd, och det ville vi att våra kunder skulle bli av vår nya serie. Dels såt tänkte vi på den mytiska rovfågeln Gripen, som är ett kraftfull fabeldjur som delvis är ett lejon, delvis en fågel.

Alsterbro-företaget DuoBad kommer att få sitt pris på Stockholm Furniture Fair i februari.

Juryns motivering:

”Småländskt hantverk och massivt trä. Det är själva grunden i finsnickeriet DuoBads genomarbetade möbler. Serien Gripen sticker ut lite extra — massiva stommar, noggrant utformade detaljer, handmålade ytor. Tunna och lätta linjer att njuta av!”

Relaterade artiklar