Laddar

Nybrobutiker laddar inför grabbkväll

Ölprovning, tilltugg och modetips ska locka killarna till centrum.

delningar

Det är på torsdag den tredje maj som det återigen är dags för Killkväll i Nybro. Första gången konceptet testades var förra året, men i år har fler företag anslutit sig till kvällen.

– Vi gör det här fortfarande lite på test för att se om det går att vidareutveckla och göra större framöver, säger Niklas Gratte, en av av initiativtagarna.

I år arrangeras kvällen i ett samarbete mellan Grattes/Vardag, Stjärnurmakarna, Stilrådgivare/frisör Josefine Linehag och hälsocoachen Camilla Quist.

– Emmaboda bryggeri kommer hit och kör öprovning i lite mindre skala. Det är en liten förhyrt för att se om det här fungerar och är något som kan vidareutveckla. Men det har redan uppmärksammats av handlarna i Nybro, säger Anders Ritter vid Sjärnurmakarna Nybro.

– Jag kommer till killkvällen för att prata lite om hårtrender och hur man hittar sin stil, säger Josefine Linehag, stilrådgivare och frisör.

Förra årets upplaga var i mindre skala men både Niklas Gratte och Andreas Ritter håller med om att det var ett lyckat arrangemang.

– Upplevelser i samband med shopping och handel har ökat i stort sett alla städer och även här i Nybro. Jag tycker att vi är duktiga på att hitta på grejer här, säger Niklas Gratte.

Till evenemanget finns bara ett begränsat antal platser. Föregen har räknat med 50 personer och föranmälan krävs. Hur man går tillväga finns att läsa på företagens Facebook-sidor.

Relaterade artiklar