Laddar

Nybrobutik har försatts i konkurs

Kritiserade affären i centrala Nybro har försatts i konkurs.

10 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det har varit många turer kring den centrala butiken i Nybro, Trill in Auto. Företaget, som slog upp portarna för knappt ett år sedan i en lokal mellan Fabriksgatan och Mellangatan, har under ett halvår anklagats för att bland annat ha struntat i att betala lön till sina anställda, omsatt sin personal lite titt som tätt, trakasserat de anställda samt systematiskt skattefuskat.

I två artiklar avslöjade Nybrobon Mikael Jörgenstam om det pågående skattefusket, vilket fick Skatteverket att få upp ögonen, där man hade ett antal frågeställningar kring deras redovisning, försäljning och momshantering.

Under onsdagen försattes företaget i konkurs vid Kalmar tingsrätt. Trill In Auto ska enligt beslutet ha cirka 600 000 kronor i skulder och ägaren har i rätten uppgett att det förväntas komma in pengar när Skatteverket är klara med revisionen. Dock finns det inga besked när pengarna kommer att betala ut.

På fråga från rätten har ägaren uppgett att utslaget från Kronofogden vunnit laga kraft. Det finns inte några ytterligare tillgångar utöver den förväntade momsåterbäringen. Företaget saknar således tillgångar för full betalning av utmätningsfordran och har därför försatts i konkurs.

24Nybro har sökt advokaten för ett yttrande utan resultat.

Relaterade artiklar