Nybroborna på plats när hemmasonen gästade årsmötet

70-tal personer på Nybro Vikings årsmötet när SHL-profilen och hemmasonen Pontus Petterström fanns på plats.

delningar

Han lämnade Nybro redan som 15-åring för att testa lyckan norr ut. Pontus Petterström hamnade i Leksand och deras hockeygymnasium och har sedan dess varit fast, förutom två år i Tingsryd och fyra år i Linköping, i norra Sverige.

Den 36-årige forwarden med en diger meritlista på kontot har stadgat sig, skaffat barn och framförallt tagit två SM-guld och tre silvermedaljer med Skellefteå AIK.

– Jag har tillbringat totalt 12 säsonger i Skellefteå och har efter närmare tanke lite för många silvermedaljer för att det ska känna okej, sa han under Nybro Vikings årsmöte på tisdagskvällen.

Ett 70-tal Nybrobor hade letat sig till föreningens årsmöte under tisdagen. Några av dessa fanns på plats för att lyssna på summeringen av fjolårssäsongen med siffror, analyser samt höra framtidsplanerna men desto fler var där för att lyssna på hemmasonen och SHL-profilen Pontus Petterström.

Hockeyresan som startade från Nybro Vikings ungdomslag, till Leksand under gymnasietiden gick sedan via den krokiga vägen mellan Tingsryd och Linköping innan Pontus Petterström hamnade i en klubb som satte sig extra hårt i hjärtat, nämligen Skellefteå AIK.

Nybrosonen hade redan varit en vända i SAIK och fört upp laget i svensk hockeys finrum säsongen 2005/2006 men det var först efter att han återvände till Skellefteå som det började hända saker.

– Känslan när vi gick upp i Elitserien var äntligen så i efterhand är nog det bästa minnet SM-guld, säger Pontus och fortsätter.

– Det var ren och skär glädje. Att vinna SM-guld med en grupp man kämpat med sedan i början av maj var otroligt häftigt.

Under kvällen fortsatte sedan frågorna hagla mot SHL-spelaren som avslutade med att nästintill avfärda en flytt till hemorten Nybro.

– Flytta hem? Min fru är där uppifrån och vi har sedan några år tillbaka även köpt hus där uppe, så man kan väl säga att vi har rotat oss. Det kommer med all sannolikhet att bi vår hemort som det ser ut i dagsläget, avslutade han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar