Nybrobons succé på Instagram: "Skandinaviens största"

. - Foto: Privat

Han gick från noll till 12 000 på bara ett år.

delningar

Det började som ett folkbildningsprojekt men har urartat sig till något ännu större. När Nybrobon och målvaktstränaren Martin Andersson beslutade för närmare ett år sedan att startat ett Instagram-konto för att inspirera och bygga en övningsbank åt sig själv så har följarna trillat dit en efter en.

– I grund och botten var det ett folkbildningsprojekt och är det fortfarande kan man säga, säger Martin och fortsätter.

– Jag ville börja någonstans och såg att det fattades en inspirationskälla till målvaktsträningar i Sverige. Målvakterna är i dag väldigt eftersatta samtidigt som de ställs större krav på de i dag än tidigare.

Martin Andersson började filma sina målvaktsövningar på träningarna och delade med klippen på sin Instagramsida New Wave Goalkeeping.

– Sidan har växt kontinuerligt men det var någonting som hände runt VM i somras. Då bara vällde det in följare till höger och vänster så i november förra året hade jag 5 000 följare. Sedan dess har det bara fortsatt och nu är vi uppe i 12 000, säger Martin och fortsätter.

– Vi är Skandinaviens största målvaktskonto på Instagram vad jag vet.

Hur kommer det sig att det har blivit så populärt?

– Jag hade aldrig trott att det skulle bli så här stort men jag har kreativa och roliga övningar. Jag har laddat upp ungefär 130 olika målvaktsövningar som vem som helst i hela världen kan göra. Det uppskattas tror jag, säger han.

Följare från bland annat Brasilien, Tyskland, Indonesien och USA har anslutit för att följa Nybrobon och hans konto.

– Vi är större ute i världen än vad vi är i Sverige och därför vill jag nu ta nästa steg och göra sidan större och bredare. Jag vill att sajten vidgas i Sverige, säger han.

Men det är inte bara amatörmålvakter som har inspirerats av sidan. Senast i raden att ansluta sig till New Wave Goalkeeping är ingen mindre än John Alvbåge, med meriter från IFK Göteborg, Minnesota United och Stabæk.

– John Alvbåge hörde av sig och frågade om jag ville vara en del av hans sajt, Målvaktskanalen. Så nu ska jag som representant från New Wave Goalkeeping skriva om målvaktsövningar där, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar