Nybrobon har köpt Hotell Amigo i Emmaboda

Hotell Amigo har fått en ny ägare: "Vi har förhandlat klart och fått ett bud som har accepterats".

delningar

I mitten av december lämnade Hotell Amigo AB in en konkursansökan till Kalmar tingsrätt efter månader med dåligt resultat.

”Vi har under året börjat vända de månadsvisa underskotten till att närma sig nollresultat, men saknar likviditet för att klara betalningarna till personal, leverantörer och långivare”, skrev bolaget i ett meddelande till 24Emmaboda.

Sedan dess har driften av fastigheten fallit över på konkursförvaltaren Carl Tauson på Amber Advokater i Älmhult och intresset har varit stort.

– Jag har skickat underlag till ganska många och vi har haft en handfull visningar, om en det räcker. Sedan har det varit en budgivning och en förhandling med en köpare för att få ett bud som accepteras av säljaren, säger Carl Tauson.

Nu kan 24Nybro meddela att Hotell Amigo i Emmaboda har fått en ny ägare. Det är ingen mindre än Nybrobon Ali Mobiny och hans bolag Fastigheter Anwar Alltjänst AB som tar över hotellet.

– Jag kan bekräfta att vi har köpt hotellet men att ingenting är klart än. Allt blir klart under nästa fredag, säger han.

Blir det hotellverksamhet igen?

– Det vet jag inte än. Vi får avvakta tills köpet har gått igenom och sedan får vi se vad vi presenterar för planer.

När 24Emmaboda pratar med konkursförvaltaren Tauson så meddelar han att han har fått uppfattning om att det ska drivas ett hotell i Emmaboda igen.

– Jag har fått uppfattningen om att det ska vara någon form av hotellverksamhet. Dock ska inte bolaget själva driva det utan man vill ha in någon annan som gör det, avslutar Tauson.

Ali Mobiny har tidigare drivit Tempobutiken i Orrefors och livsmedelsbutiken i Broakulla.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar