Laddar

Nybrobon gjorde succé i Paris

Markus Åkesson har sin galleria i Pukeberg. Där har han arbetat under tre års tid och när han nu ställde ut sina konstverk i Paris för tredje gången i ordningen blev det en stor succé. Verken var sålda redan innan utställningen öppnade.

delningar

Nybrobon Markus Åkesson har gjort succé i Frankrike. Konstnären ställde ut sina konstverk på vårmässan Art Paris och redan innan utställningen öppnade var samtliga verk sålda.

– Det har verkligen varit över all förväntan. Det blev en stor succé, säger Markus Åkesson.

En av anledningarna till succén stavas Beaux Arts Magazine. Frankrikes största konsttidning som inför mässan valde ut sex av 3000 konstverk på mässan som de sedan skrev om. Ett av de sex var Markus Åkessons verk.

– Det blev startskottet kan man väl säga. Detta är hur häftigt som helst. Jag har arbetat med galleriet i tre år och nu lossnade det, säger Åkesson.

Bland de som köpte hans verk fanns en dam boendes strax utanför Paris. Där driver hon tillsammans med sin man ett stort konstmuseum med världsberömda konstnärer som Andres Serrano och Damien Hurst på väggarna. Nu tar en Nybrobos konstverk plats bredvid dessa.

– Många samlare är väldigt privata när de köper konst. Det är inte detta paret som köper utan de har ett museum där man kan komma och titta på konsten. Det känns stort att få ta plats bredvid sådana världsartister, säger Markus Åkesson.

Det låter som du svävar på molnen? – Ja, lite så är det faktiskt. Det känns helt fantastiskt detta.

Relaterade artiklar