Laddar

Nybrobon blir landslagstränare – för andra gången

Nybrobon Martin Ingholt tar över rollen som landslagscoach i Ju-jutsu från den 1 september.

delningar

Nybrobon Martin Ingholt tar över som landslagscoach i Ju-jutsu från och med den 1 september i år. En roll som han har haft innan då han var förbundskapten mellan 2005-2010. Något som nu är en av anledningarna till att han återigen blivit anställd som förbundskapten.

–  De har under en längre period velat att jag skulle ansluta. Det har funnits en dialog mellan mig och förbundet samtidigt som jag diskuterat frågan med min familj, säger Martin Ingholt.

Nu när tiden kändes rätt för att satsa valde han att acceptera erbjudandet. Men han kommer inte enbart leda det ”riktiga” landslaget i sin roll som landslagscoach. Han kommer även även vara ansvarig för Junior-landslaget som har ett VM som stundar på hemmaplan.

– Jag kommer leda juniorlandslaget i Newaza. En gren i sporten som innefattar kast och brottning, berättar Martin Ingeholt.

Med sin erfarenhet hoppas han kunna leda Sverige till ett flertal medaljer i mästerskapet. Men för att nå målet krävs det en del arbete.

– Jag måste inventera vilket material jag har att jobba med. Än så länge har jag inte fört någon dialog med någon huruvida de vill fortsätta satsa över Junior-VM, men jag är säker på att vi kommer få ihop ett slagkraftigt lag.