Nybrobo skänker hela sin förmögenhet till allsvensk klubb

Den allsvenska fotbollsklubben, tillika svenska mästare, Malmö FF få ta emot en värdefull gåva från Nybrobon Gunnar Djupe.

delningar

Gunnar Djupe från Nybro var stor Malmö FF-supporter. Djupe dog dock den 21 maj i år – men som supporter lever han kvar i allra högsta grad. Malmö FF har nämligen fått en värdefull gåva, skriver Sydsvenskan.

I sitt testamente skriver Djupe att han vill att klubben skall få: ”en tavla i trä, en handsydd tavla, en tavla kallad Grindslanten, samtliga mina fotbollsböcker och samtliga mina tidningsurklipp”.

Dessutom skänker han hela sin förmögenhet till Malmö FF. I denna förmögenhet ingår bland annat ett hyreshus i centrala Malmö. Taxeringsvärdet? 14,6 miljoner kronor. 

– Det är fastigheten som är det mest värdefulla i den här gåvan. Men den är inte värderad ännu, så jag känner att det bara blir spekulationer, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan.

Niclas Carlnén berättar för Sydsvenskan att han är medveten om att Malmö FF berör många människor på djupet.

– Detta var uppenbarligen en sådan person. Sedan är det alltid tragiskt när någon går bort. Men som testamentet är skrivet är det ett väldigt fint sätt att använda kvarlåtenskapen.

Testamentet upprättades 1990 och förtäljde också att Nybrobon Gunnar Djupes ägodelar skall säljas på auktion. Sedan skall hyreshuset tillsammans med de andra pengarna Djupe ägde tillfalla en ny fond, Gunnar Djupes minnesfond. Denne skall sedan förvaltas av Malmö FF:s styrelse.

Att sådana här arv eller gåvor tillfaller Malmö FF är ovanligt, menar Niclas Carlnén.

– Vi vet ännu inte riktigt vad hans önskan innebär och hur den ska uppfyllas. Testamentet är skrivet för ganska länge sedan. Så där behöver vi expertis som kan vägleda oss om hur vi ska hantera det, säger Carlnén.

 

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.