Laddar

Nybrobo får hedrande utmärkelse: ”Väldigt uppskattande efter 34 år”

Kenneth Petersson tilldelas förtjänsttecken i guld för sina stora insatser inom Bygdegårdsrörelsen, det meddelar Bygdegårdarnas Riksförbund.

delningar

Han var med och startade upp Ruskemåla bygdegård för 34 år sedan. Nu har Nybrobon Kenneth Petersson tilldelats det allra ädlaste valören för sina insatser i Bygdegårdsrörelsen.

– Det här är det högsta utmärkelsen man kan få inom bygdegårdarna och det är väldigt uppskattande. Jag har lagt ner så mycket energi och det är roligt att någon uppskattar det efter alla dessa år, säger Kenneth Petersson när 24Nybro når honom.

Bygdegårdarnas Riksförbund brukar dela ut priset två gånger per år och den här gången blev det Kenneth Petersson, som den 3 Juni får åka upp till Trollhättan för att motta priset.

– Jag hade ju inte tänkt åka upp men nu får jag göra det, säger Kenneth.

Efter många år inom Bygdegårdsrörelsen på både regional-, distrikt- och riksnivå har Kenneth gjort sig förtjänst av utmärkelsen.

– Jag tror jag får priset för en lång och trogen tjänst. Det var förbundsstyrelsen som nominerade mig och nu föll väll lotten på mig tillslut, avslutar Kenneth.