Nybroartisten släpper sin första EP: "Låten handlar om Nybro"

Myra Granberg. Foto: Tobias Fagerström

Stockholmsbon och Nybrotjejen Myra Granberg gör EP-debut under namnet MAJRO.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Hon är uppvuxen i Nybro och har hållit på med musik sedan barnsben. Den nyblivna 25-åringen Myra Granberg släpper i början av maj sin första EP under namnet MAJRO.

När 24Nybro når Granberg över telefon sitter hon i Stockholm där hon i dag är bosatt. Fram till gymnasiet bodde Myra i Nybro och gick på Madesjöskolan.

– Jag har hållit på med musik sedan barnsben. Jag var väldigt engagerad redan på Madesjöskolan med diverse shower. Vi hade till och med ett band, säger hon.

Efter högstadietiden fortsatte sedan musiklivet för Granberg när nästa anhalt blev Torsås för Nybrotjejen och utbildningen Stage4You.

– Det har alltid varit min dröm, att få hålla på med musik. När jag började i Torsås så startade jag ett nytt band men kände att jag ville till en större stad. Jag har ju alltid haft en dröm om att flytta till Stockholm och så fick det bli, säger hon.

Varför blev det just Stockholm?

– Jag ville jobba med musik och samtidigt komma ifrån lite, säger Myra.

Efter studenten bar flyttlasset till Stockholm där det blev lite ströjobb här och där samtidigt som hon arbetade med musik. Hon började även på musikskolan Musikmakarna i Örnsköldsvik och har sedan dess intensifierat sin egna karriär.

Den 10 maj presenterar hon fem låtar under namnet MAJRO på debut-EP:n som inspirerats av bland andra Julia Michaels, Veronica Maggio och Tove Styrke. Granbergs EP är en fem-spårig sammanfattning av en stor del av förflutet liv. En terapi och ett verktyg att sortera i känslorna efter en uppväxt som satt spår.

– Det här är min första riktiga sologrej, en debut-EP under artistnamnet MAJRO, säger hon och fortsätter.

– Det är ärlig elektropop inspirerat av Tove Styrke och Julia Michaels bland annat. Det är positiva och glada poplåtar men även ganska djupa och känsligt emotionella låtar om ämnen som berör. En av låtarna heter Newbridge, som handlar om just Nybro.

Förra fredagen släppte hon titelspåret tillsammans med låtskrivaren och producenten Joakim Buddee från Kalmar.

– Det känns svinbra. Jag har jobbat jättehårt med det här. Jag har skrivit låtar till andra men det har tagit lång tid innan jag har kommit till den här punkten där jag får säga vad jag känner, låtar som representerar mig, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar