Laddar

Nybro Opens andra kväll – här är allt du behöver veta

Bonnbollsbloggen om turneringens andra kväll.

delningar

24:ans Bonnbollsbloggen har tagit tempen på Nybro Opens andra kväll:

Nybro Opens första kväll slutade med framgångar för Gullabo/Gullaboås och Norra Tång i grupp A samt Flygsfors/Gadderås IF och Ljungbyholms GoIF i Grupp B. Det var inte mycket som stämde i min prognos på förhand – utan jag får krypa till korset som en usel tippare.

Men en ny kväll fylld med länsturnering och damturnering väntar. Damernas klass skall avgöras under kvällen och det lär bli hårt ända in till sista spark – tror jag.

DAMTURNERING – NYBRO OPEN

Grupp A: 

Kalmar Södra AIF

Smedby BoIK/Trekantens IF

Hällaryds IF

Emmaboda IS

IFK Borgholm

Förhandsfavoriter är givetvis Kalmar Södra men jag tror att Emmaboda IS med nye tränaren Patrik Berg lär flåsa Södra i nacken under hela kvällen. Och möts de inte redan i semifinalen så lär det vara finalspel för de båda. Här tror jag ändå mest på Kalmar Södra. I botten lär det nog bli hårt om vilka som inte skall missa semifinal. Här tror jag dessvärre att Blekingelaget Hällaryd får det svårt och slutar som jumbo.

Tippade gruppvinnare: Kalmar Södra Tippade jumbo: Hällaryds IF

LÄNSTURNERING – NYBRO OPEN

Grupp C: 

FK Karlshamns United

Möre BK

Bergkvara AIF

Johansfors IF

Grupp D: 

Lindås/Långasjö IF

Hossmo BK

Emmaboda IS

Bosnien/Hercegovina

Vilken kväll det är som väntar i Liljas Arena! Bland annat väntas David Elm ta plats i Johansfors IF och det har även tisslats lite om att Kalmar FF:s förre vänsterback Stefan Larsson kan göra debut. Bara det är ju sevärt. Dessutom ska Karlshamns United vara ett väldigt bra inomhuslag.

Grupp C är inte särskilt svårtippad – men med tanke på gårdagens prestation i tippandet så lär ju inget stämma av det jag nu plitar ner. Men jag gör ett försök. Jag tror att Karlshamns United, som varit outstanding i Blekingefotbollen, tar hem förstaplatsen i gruppen. Därefter är det ett getingbo – men respekten för den äldste brodern Elm är nog stor hos motståndarna och han fixar nog så att Johansfors spelar slutspel på söndag. Jumbo? Jag säger Bergkvara.

Tippade gruppvinnare: Karlshamns UnitedTippade jumbo: Bergkvara AIF

I grupp D är det två lag som kommer göra upp om det. Lindås/Långasjö är alltid starka inomhus och Nybro Open lär inte vara något undantag. Men Hossmo BK har stått för en imponerande Silly Season och jag tror man kammar hem gruppen med 9 av 9 poäng. Tätt efter hamnar Lindås/Långasjö. Vilka slutar sist då? Ja, det blir nog trots allt Emmaboda IS som får se sig besegrade av ”Lillebror” Bosnien/Hercegovina. Bosnien tar tre poäng – Emmaboda tar inga poäng alls.

Tippade gruppvinnare: Hossmo BKTippade jumbo: Emmaboda IS

Skyttekungar och skyttedrottningar på torsdagskvällen? Jag säger Kalmar Södras Julia Ekelin och Emmabodas Sandra Berg. I länsturneringen är det David Elm som sticker ut allra mest. Frågan är om han gör lite mål? Jag tror det.