Laddar

Nybro Open-suveränen segrade igen: ”Magiskt”

Två blev tre när Pukebergs BK segrade i kommunmästerskapet.

delningar

De senaste tre åren har det sett likadant ut. Pukebergs BK och Flygsfors/Gadderås IF har gjort upp om det åtråvärda priset i Nybro Open, nämligen kommunmästerskapet.

År 2016 vann Pukeberg överlägset när siffrorna skrevs till 6-0 efter tjugo spelade minuter. I fjol krympte Flygsfors/Gadderås avståndet en aning, när Pukebergs BK vann finalen med 3-1.

I år var det återigen dags för de två suveränerna i inomhus att mötas i finalen. Efter en defensiv och taktiskt inledning tog Pukeberg över mer och mer. Philip Rosqvist försökte, likaså Martin Östensson och Simon Johnsson men Flygsfors målvakt Alexzander Eriksson stod i emot allt, tills Pukebergs lagkapten Jonathan Söderberg stegade fram.

Med 42 sekunder kvar av finalen fick Söderberg bollen strax utanför straffområdet och pangade in det matchavgörande målet 1-0 till Pukebergs BK.

– Det går inte att beskriva, det är magiskt. Jag vet inte vad jag ska säga, det är underbart, underbar känsla att se bollen gå in, säger finalhjälten Jonathan Söderberg.

  Jonathan Söderberg firar sitt 1-0 mål i finalen mot Flygsfors/Gadderås IF. Foto: Faton Pasho

Flygsfors/Gadderås IF försökte i slutskedet att kvittera men Pukeberg stängde butiken och kunde ta sin tredje raka vinst i kommunmästerskapet.

– Det är jätteskönt, säger Jonathan Söderberg och fortsätter.

– Nybro Open passar oss för att vi kan rulla bollen väldigt bra här inne. Det studsar inte så mycket och eftersom vi är ganska spelskickliga och tränar mycket på det så gynnar det oss ganska bra.

Tredje året du är lagkapten och tredje året ni vinner Nybro Open. Hur många år hade du tänkt vinna det här? – Ja du, så många år som jag spelar i alla fall, säger han och skrattar.

Hur spenderar ni vinstpengarna?

– Vi ska nog åka på träningsläger så lite av pengarna kommer nog gå till det, avslutar han.