Nybro IF U har växt in i kavajen efter debutåret

Selim Redzeposki laddad inför ett nytt år i sexan. - Foto: Faton Pasho

Mittfältsgeneralen Redzeposki: "Det kommer bli tufft".

delningar

I slutet på oktober för två år sedan gick fotbollsföreningen Nybro IF ut med att de startar en ny förening, Nybro IF Ungdomsfotboll, som skulle verka under den redan befintliga verksamheten.

Föreningen ställde upp med ett ungt och oerfaret lag i förra årets division 6 Emmaboda och gjorde det stundtals bra. Laget slutade på en åttondeplats med 17 inspelade poäng på 18 spelade matcher.

– Jag tycker att det gick helt okej förra året. I början gick det lite sådär och vi fick inte resultaten med oss men vi höll huvudet högt och försökte spela vårt spel trots motgångarna, säger mittfältsgeneralen Selim Redzeposki.

Under försäsongen har Nybro IF U tappat sin huvudtränare Sebastian Hultman och ett par tongivande spelare. Föreningen försökte hitta en ny tränare utifrån men lyckades inte. Istället står Anders Olsson listad som årets huvudtränare.

– Det är tråkigt att vi har tappat en del spelare efter de tillförde mycket i vårt spel förra året. När det kommer till tränarbiten så påverkade det oss en hel del i början eftersom träningarna blev lidande, säger Selim och fortsätter.

– Vi är glada att det har löst sig nu och att vi har fått Anders som tränare. Det märks att han är en person som kan fotboll.

Premiär på fredag borta mot favorittippade Kalmar City – hur går tankarna?

– Det är klart att det kommer bli en tuff match och det vet vi redan men det är bara att hålla huvudet högt, gå ut och spela vårt spel, säger Redzeposki.

Ny säsong till mötes, vad kan vi förvänta oss av Nybro IF U i år?

– Jag tror att det kommer gå helt okej för oss den här säsongen. Vi har ett tydligt mål och det är det vi jobbar efter. Det ni kan förvänta er av oss den här säsongen är ett passningsorienterat spel där vi försöker rulla så mycket boll som möjligt, säger Redzeposki och avslutar.

– Jag skulle tippa på att vi slutar på en sjätteplats.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar