Laddar

Nybro IF lånar in spelare från Allsvenskan

Målvakten ansluter till klubben på lån.

delningar

Nybro IF fortsätter rusta inför återkomsten i division 3. I veckan gjorde föreningen klart med 19 årige målvakten Casper Björlin, närmast från Kalmar FF. 

– Vi har sedan i mitten av december varit överens med Kalmar FF om att vi under 2018 lånar in den i år 19 år unge målvakten Casper Björlin, skriver föreningen på sin hemsida.

Casper med Kalmar Södra IF som moderklubb anslöt till Kalmar FF under år 2012. Målvakten har varit med U16, U17 och nu senast i U19-laget.

– Casper är en mycket seriös målvakt som vi bara har hört positiva rapporter om, och vi vet att Kalmar FF tror och hoppas mycket på honom i framtiden, skriver föreningen och fortsätter.

– Kalmar FF har varit tydliga med att detta är en möjlighet för Casper att få stå seniorfotboll som de tror är bra för hans utveckling.

Nybro IF:s förre målvakt Alexander Kungsman meddelade till klubben för inte så länge sedan att han kommer att leta efter andra alternativ. Det fick klubben att agera.

– Vi var i en situation där vi ville göra klart vår målvaktsuppsättning innan frimånaden tog slut. Vi meddelade vår trupp och alla inblandade parter att det är Filip Lundin och Casper Björlin som vi kommer att satsa på under 2018, avslutar föreningen.

Relaterade artiklar