Nybro IBK kan knipa en historisk placering i sista matchen

Åker till Torsås under fredagskvällen: "Klart att vi ska sätta stopp för Slätafly".

delningar

Nybro IBK knep en historisk sjundeplats i division 2 förra året. I år kan laget nå nya höjder och ett nytt rekord när serietrean Slätafly väntar i den sista omgången av division 2.

– Det kommer bli en spännande match. Sista omgången och det gäller lite för båda lagen och kanske mer för Slätafly än för oss, säger tränare Andreas Kjellström och fortsätter.

– Det är klart att vi ska sätta stopp för Slätafly. Vi vill behålla vår sjätteplats och därmed knipa den bästa placeringen in klubbens historia, samtidigt som vi vill grusa Slätaflys chanser på en uppflyttning.

Man kan säga att det står lite på spel med andra ord?

– Det är klart det gör det. Det hade varit kul att slå Slätafly, vi är i en bra form och haft en bra vårsäsong. Vi har vunnit nio av elva matcher så vi vill gärna göra det till tio vinster, säger Andreas.

Nybro IBK har stormat fram på vårsäsongen, desto tyngre gick det under hösten när laget saknade en del bärande spelare från match till match.

Inför fredagens och säsongens sista match har tränare Kjellström taktiken klar för hur laget ska slå serietrean.

– Vi ska ta vara på våra chanser och inte ge de några. Slätafly har släppt in minst mål i hela serien så det kommer bli en tuff uppgift. Men pressen ligger på de så vi har ett underbart läge att slå ifrån, avslutar Andreas.

Inför bortamatchen mot Slätafly ser truppläget bra ut för Nybro IBK. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar