Laddar

Nybro i botten på kommunrankingen

Bara Hultsfred fick en sämre placering i länet.

delningar

Sedan fyra år tillbaka rankar Dagens Samhälle landets kommuner i tävlingen Årets superkommuner. Inför i år lanserar nyhetstidningen även databastjänsten Kommunbarometern.

Kommunbarometern bygger på en granskning av kommunerna inom elva kategorier som visar de senaste årens utveckling och aktuella status inom en rad områden. Ambitionen är att fånga in framgångsfaktorer i kommunal utveckling och attraktivitet. Summan blir en bild av kommunernas relativa styrkor och en mängd möjligheter till jämförelser mellan kommunerna.

För varje kommun går det att se var de har sina styrkor och svagheter och hur de ligger till i jämförelse med andra kommuner i landet, i sin kommunklass, i länet eller i jämförelse med användarens egen skräddarsydda kommunlista. Rankningslistor finns också för varje enskild kategori.

I den första upplagan hamnar Nybro långt ner på listan över landets 290 kommuner. Nybro placerar sig på plats 235, med endast Hultsfred bakom sig i länet.

– Placeringen dras främst ned av resultatet inom kategorin ekonomi, men lyfts något av prestationen inom attraktivitet, står det i kommunbarometern.

Se hela rankingen här.