Nybro föll tungt i premiären: ”Vi tappar disciplinen” - Nyheter i Nybro - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

Nybro föll tungt i premiären: ”Vi tappar disciplinen”

Trots ett övertag i inledningen föll Nybro IF i premiären av division 3 hemma mot IFK Karlshamn.

delningar

Det var uppladdat för en härlig fotbollspremiär när vädergudarna visade sig från sin bästa sida. Lagom till att matchen mellan Nybro IF och IFK Karlshamn sparkades igång på konstgräset på Åkrahäll hade morgonregnet lagt sig och solen tittat fram.

Hemmalaget Nybro IF började matchen bäst och hade ett spelmässigt övertag i drygt 30 minuter, där högeryttern Jesper Sjöfors hade den klart bästa chansen framåt för NIF.

Gästerna åt sig in i matchen och några minuter innan halvtidsvilan hade IFK Karlshamn tagit ledningen med 1-0.

– Jag tycker vi börjar bra först 30 minuterna och kommer igång väldigt bra. Vi spelar bra och vågar rulla boll. Vi har en del chanser men sedan vet jag inte vad som händer. Vi tappar lite och sedan trillar målen in. Det finns inte så mycket att säga, säger målvakten Filip Lundin och fortsätter.

– Jag vet inte, jag kan inte säga varför vi tappar. Jag får känslan av att vi tappar disciplinen och Karlshamn märker att de har chansen att komma in i matchen och tar tillvara på det.

I andra halvlek gasade gästerna på medan hemmalaget Nybro IF tappade allt i samband med en tilldömd straff till bortalaget. 2-0 på tavlan och med en man mindre orkade sedan inte Nybro IF resa sig och skapa liv i matchen. Istället kunde IFK Karlshamn fastställa slutresultatet 3-0.

– Jag tycker vi kan ta med oss första 30 minuterna. Vi spelar bra, rullar bra och kanske borde gjort ett mål till och med. Det andra får vi glömma, avslutar Filip Lundin.

Sponsrat inlägg

Gran Canarias pärlor

Gran Canaria har i årtionden varit ett av de resmål svenskar föredrar. Här finns det fler än 80 stränder, allt från ganska otrevliga stränder med vass lavasten till underbart dolda remsor av mjuk sand.