Nya tränarkonstellationer i lokalfotbollen

Föreningarna får nya ledare inför nästkommande säsong.

delningar

Fotbollssäsongen börjar lida mot sitt slut och med ett fåtal matcher kvar har flera föreningar börjat planera inför nästkommande säsong.

Två av klubbarna, Madesjö IF Dam och Flerohopps GoIF har nu gjort klart med nya tränarkonstellationer inför kommande säsong.

– I går avtackade vi damtränaren Jakob Jakobsson efter 10 år i klubben som tränare. Duon som tar över damlaget är Johan Gardelin och Joachim Gunnarsson, skriver Madesjö IF Dam på sin hemsida och fortsätter.

– Tränarrollen för duon började i F-10 för tre år sedan och nu känner de att de vill utveckla sig själva med att bli tränare inom seniorfotboll. Klubben tror att denna unga och ambitiösa duo kommer kunna utveckla och föra damlaget framåt mot nya mål.

Även nyblivna seriesegrarna i division 6 Emmaboda, Flerohopps GoIF får ett nytt ansikte på tränarbänken.

– Sedan i somras har vi varit aktiva i samtalen med vår tränarduo Andreas Rydström ochJohan Rosén. Föreningen är väldigt nöjda över vad de presterat och har velat förlänga med de båda. Därför är vi glada när vi kan berätta att Andreas Rydström nu förlängt kontraktet. Detta innebär att han är huvudtränare i föreningen säsongen 2019, skriver föreningen på sin hemsida och fortsätter.

– Tyvärr, för vår del, så har Johan Rosén fattat beslutet att han inte tränar oss kommande säsong av privata skäl. Johan har varit enormt uppskattad av spelarna och föreningen så det känns givetvis sorgligt att det inte blir någon fortsättning. Men vi önskar dig ett stort lycka till och hoppas våra vägar korsas i framtiden.

I och med att Johan Rosén lämnar föreningen kommer spelaren Robin Wilson att inta rollen som assisterande tränare.

– Robin har varit i föreningen sedan december 2013 och är respekterad och mycket uppskattad i spelartruppen. Det tror vi blir en styrka när Andreas och Robin nu ska leda laget i division 5, skriver Flerohopp och avslutar.

– Flerohopps GoIF är väldigt glada och nöjda över att kunna presentera den här lösningen inför säsongen 2019. Nu börjar arbetet med att säkerställa truppen till kommande säsong. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar