Nya fonder möjliggör till ökad trygghet, takbyte och arbete

Kommunalråd Christina Davidson: "Glädjande att våra invånare kan ta del av kommunens starka ekonomiska resultat".

delningar

Nybro kommun avsatte i sitt bokslut 2017 medel till två fonder, trygghets- och social investeringsfond samt landsbygdsfond, för att bland annat främja sociala relationer, integration och sysselsättning i Nybro kommun.

I dagarna beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott vilka som skulle få ta del av pengarna. Tre sökande i form av Målerås Folketshusförening, Nybro pastorat samt Växla försörjningsstöd.

– Att vi nu kan ta fonderna i bruk och tilldela medel som bygger gemenskap och trygghet är betydelsefullt för hela Nybro kommun, det är glädjande att våra invånare på detta sätt kan ta del av kommunens starka ekonomiska resultat, säger Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande.   

Pengarna som går till Växla försörjningsstöd är riktade till att få fler personer in i arbetsmarknaden. Det är en samverkan mellan Nybro kommun och Arbetsförmedlingen.

"Planerat är att kommunen anställer fem personer som har förutsättningar att jobba men av olika anledningar inte tar sig in på arbetsmarknaden", skriver kommunen.

Målerås Folketshusföreningen får medel för ett investeringsbidrag i form av byte av tak och yttre målning.

För Nybro pastorat ska pengarna användas för att motverka asylsökande ungdomars bostadslöshet, utanförskap och ohälsa. Projektet ska också öka tryggheten, gemenskapen och den sociala samvaron i Nybro kommun.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar