Laddar

Ny kör slår upp i Nybro

Konceptet "Joyvoice" har sedan starten i Linköping spridit sig till olika orter i Sverige. Nu startar Lisa Andersson upp konceptet i Nybro.

delningar

Lisa Andersson har en brinnande passion för körsång och har många års erfarenhet inom körsången. Till hösten startar hon upp konceptet i Nybro, närmare bestämt den 12 september.

– Jag såg en annons om att de sökte körledare hos Joyvocie och att det fanns en öppningsmöjlighet i Nybro.Så tyckte jag att det lät jättespännande, säger Lisa Andersson.

Joyvoice är ett körkoncept som spridit sig från Nyköping till resten av landet. Kören kräver inga förkunskaper och är öppen för alla de som tycker om att sjunga, oavsett förkunskaper. Även fast det är långt tid kvar till första träffen, har intresset för att vara med i kören blivit stort.

– Jag kan se att det är flera som skrivit på facebook att de har anmält sig och ”taggat” andra personer i inlägget. Så responsen är fin och jag hoppas att intresset är stort, säger Andersson.

Främst är kören en samlingsplats för de som vill sjunga, men eventuella uppträdanden i Nybro är ingenting som körledaren Andersson ser som någon omöjlighet. Ambitionen ligger hos de blivande körmedlemmarna.

– Jag tycker sånt är jätteroligt, men det är ingenting som är tvunget. Utan det är om kören vill eller om tillfälle ges. Först och främst så ska de känna sig bekväma och så ska vi hitta vår körs ”sound”, säger Andersson.