Laddar

Nu vill föreningen flytta in inomhus: ”Behovet är stort”

Ledaren vädjar till kommunen i ett brev att föreningen är i stort behov av en inomhushall.

delningar

Frågan har pågått under en längre tid och turerna har varit många. I början av november lyftes frågan om en inomhushall för boulespel upp på kommunfullmäktige av socialdemokraten Stig-Roland Fagergård. 

– Jag vet att det blir fler och fler som spelar boule i badhusparken, unga, gamla och nyanlända. För någon vecka sedan var det 25 elever från Paradisskolan där och jag vet att även elever från Madesjöskolan har varit där och spelat, sa politikern under mötet och fortsatte.

– Nu börjar vintern närma sig återigen och det är tredje vintern dessa människor inte kan spela så min fråga är, när finns det möjlighet för dessa personer att komma inomhus? Det här är den enda föreningen som inte kan nyttja sin idrott på vintertid i kommunen.

Teknik- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Lars-Gunnar Hellström (C) påtalade då att en lösning om en inomhushall kan snart vara i hamn.

– Någon gång i somras besökte vi en av OG Ohlssons lokaler, både en stor och en mindre lokal. Det visade sig att lokalen skulle kunna användas till både boulespel och skatepark. Dock inga större internationella tävlingar men det skulle gå och få till tre banor där, sa han under mötet och fortsatte.

– Vi har skickat en förfrågan till OG Ohlsson om vad de ville ha för att göra lokalen användbar och vad årshyran för hela lokalen skulle kosta. Det visade sig att det första prisförslaget vi fick var alldeles för dyrt. Så vi kommer försöka förhandla ner priset på något sätt.

Nu har Guje Johansson, ledare i boulesektionen inom Korpen Nybro, skrivit ett brev till kommunen om att kunna spela boule inomhus på vintern.

– Jag vill med detta papper visa att behovet av att vara inomhus på vintern är stort, skriver hon i brevet och fortsätter.

– 108 dagar i Badhusparken. Sammanlagt har 1 200 personer fått social gemenskap, friskluft och samhörighet. Vi har integrerat sammanlagt 307 personer med olika bakgrunder där de fått lära sig att ha roligt och att kvinnor och män kan vara i samma lag, avslutar hon.