Laddar

Nu ska företagsklimatet lyftas: ”Vill bli mer attraktiva”

Emmaboda kommun och fyra andra kommuner ingår ett samarbete för att lyfta företagsklimatet i regionen.

delningar

Emmaboda ska tillsammans med Nybro, Borgholm, Mörbylånga och Torsås kommuner samverka kring SKL:s utbildning ”Förenkla – helt enkelt” som går av stapeln den 7 februari.

Utbildningen ska hjälpa kommunerna att förbättra det lokala företagsklimatet samt förenkla och förbättra servicen till invånare och företagare.

– Vi vill bli en ännu mer attraktiv region och förenkla och förbättra servicen för företagen och invånarna i våra kommuner. Ett bra företagsklimat underlättar för företag att starta och utvecklas. Företagen ger sysselsättning och skattekraft och är en förutsättning för vår gemensamma välfärd, säger Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande i Nybro kommun i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Genom att samverka kring utbildningen Förenkla- helt enkelt kan vi fem kommuner få en extra kraft i detta viktiga långsiktiga arbete.

Tidigare utbildningar som har genomförts i landet visar goda resultat, där fyra av fem kommuner har höjt sitt NKI-värde (Nöjd Kund Index).

– Förenkla – helt enkelt är för mig att jobba efter sunt förnuft. Och jobbar man efter det så kommer det att gagna både näringsliv och kommuninvånare. säger Mikael Svanström (S), kommunstyrelsens vice ordförande i Nybro kommun i ett pressmeddelande.

Chefer, handläggare och politiker ska från de olika kommunerna gå utbildningen – vilket senare ska mynna ut i en handlingsplan som ska genomföras under 2018-2020.

Relaterade artiklar