Laddar

Nu kan det anrika arenanamnet säljas

Vill göra som hockeyn: "Vi hoppas naturligtvis att vi utifrån kommunens likabehandlingsprincip också får denna rätt".

delningar

I mitten på augusti 2016 öppnade kommunstyrelsen i Nybro kommun dörren och möjligheten för namnbyten på kommunalt ägda arenor i Nybro, när Victoriahallen bytte namn till Liljas Arena.

Nu vill fotbollssektionen gå samma väg. Det anrika namnet Victoriavallen kan snart vara ett minne blott.

– Victoriavallen är en av kommunens mest välbesökta mötesplatser under sommarhalvåret, skriver Per-Ola Johansson från Nybro IF Fotbolls sportgrupp i ett brev och fortsätter.

– Att utveckla och hålla igång en idrottsförening idag kräver många ideella arbetstimmar, men det kräver också ekonomiska resurser. Att hitta intäkter som finansierar verksamheten är en av idrottsföreningarnas största utmaning. Som ett led i detta har därför denna fråga dykt upp i vår förenings styrelse, och inte minst efter att Nybro Vikings IF, fick rätten av Nybro kommun att sälja Victoriahallens namn, där arenan numera heter Liljas Arena, skriver han.

Fotbollsföreningen hoppas nu att kommunen väljer att godkänna försäljningen av arenanamnet – likt hockeyverksamhetens begäran.

– Vi i Nybro IF Fotboll yrkar på att få rätten att sälja arenanamnet för Victoriavallen precis som Nybro Vikings IF fick rätten för ishallen. Att få möjlighet att sälja arenanamnet skulle kunna innebära rejält ökade sponsorintäkter. Vi hoppas naturligtvis att vi utifrån kommunens likabehandlingsprincip också får denna rätt, avslutar Per-Ola Johansson.

Relaterade artiklar