Laddar

Nostalgirum ska förgylla Alsjöholms 60-årsjubileum

Under lördagen firar Alsjöholms IF 60 år som förening. En old star-turnering står i fokus med "gamla" lirare från förr. Dessutom har man skapat ett nostalgirum med filmklipp, tidningsutklipp, planscher och lagfoton. "Det händer mycket här ute och vi förväntar oss en stor publik", säger Marcus Persson.

delningar

För ett par veckor sedan firade Orrefors IF 90 år. Nu är det Alsjöholms IF:s tur att fylla år. På lördag firar de 60 år som förening och man ställer till med ett rejält kalas.

– Det händer mycket här ute och vi förväntar oss en stor publik. Vi ser verkligen fram emot att lördagen ska komma, säger Marcus Persson, ordförande i föreningen.

Som 24Nybro skrev för en tid sedan när det stod klart att det blev ett jubileumsfirande kommer man att ha allt från straffsparstävlingar, piltävling, tipspromenad och ponnyridning till hästskokastning och lotterier. Det mest ärofyllda för dagen är nog trots allt den lokala old star-turneringen man arrangerar.

– Vi i Alsjöholm har två lag med. Ett lag från förr och ett nutidslag. Sedan kommer Flygsfors, S:t Sigfrid, Påryd och Flerohopp med varsitt lag med spelare från förr, berättar Marcus Persson, och fortsätter.

– Det är en prestigefylld kamp, det är inget snack om det och många har pratat om det i sociala medier. Påryd ser dock starka ut och får nog bära favoritskapet.

Besökarna under dagen kan också ta del av Alsjöholms 60-åriga historia. Föreningen har gjort i ordning ett rum innehållandes planscher, gamla lagfoton och tre olika TV-apparater. I TV kommer man kunna se filmklipp rulla från 80-talet fram tills idag.

– Vi hoppas det ska bli uppskattat. Vi tycker själva det är en väldigt rolig grej och tror att folk tycker det är intressant att läsa gamla tidningsutklipp och se gamla härliga filmer, säger Persson.

Till kvällen tar sedan festligheterna vid. Man räknar med runt 200 personer under festen och ett enormt tält har rests för att rymma alla människor.

– Vi har förberett för runt 200 grilltallrikar och kommer ha trubadur under kvällen. Linus Karlsson och Manne Pettersson varvar tillsammans med Håkan Olovsson. Håkan spelar 80-talsmusik och Linus och Manne lite nya skulle jag tro. Det kommer komplettera varandra väl, säger Persson.

Aktiviteterna startar i Alsjöholm vid klockan 14.00 och en stor åker har gjorts iordning som parkering för att räcka till den förmodade storpubliken.

 

Relaterade artiklar