Nej till köp av Stora Hotellet i Nybro

Politikerna röstade emot förslaget att köpa in Stora Hotellet i Nybro.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det blir inget köp av Stora Hotellet i Nybro, i alla fall inte nu. Det beslutade politikerna under måndagens kommunfullmäktige.

Men Vänsterpartiets Kaj Raving argumenterade starkt för ett köp av hotellet och dess freskomålning.

– Jag vill för Vänsterpartiets räkning yrka bifall till medborgarförslaget.  Idag har ni, vi alla här, chansen att ta det historiska och viktiga beslutet  att rädda en viktig del av Nybros kulturarv till våra barn och barnbarn.  Snälla, ta den chansen, sa han under kommunfullmäktige och fortsatte.

– När Nybro kommun för snart 13 år sedan sålde Stora Hotellet så  protesterade Vänsterpartiet. Vi varnade bland annat för att Nybros  invånare riskerade att förlora tillgången till en viktig del av vårt kulturarv,  när inte minst det tidigare stadshuset med sin fantastiska fresk  försvann ur kommunens ägo. Jag tycker det är tragiskt. Vårt kulturarv borde hanteras bättre än så. 

Även Centerpartiets Christina Davidson tyckte beslutet för 13 år sedan var olyckligt.

– Med facit i hand sörjer vi beslutet som togs då men tanke var något helt annat, sa hon och fortsatte.

– Det finns inget underlag att driva den här formen av boende i Nybro men jag är övertygad om att med rätt koncept så går allt.

Politikerna i kommunfullmäktige röstade för att bevaka en framtida försäljningen av Stora Hotellet.

– Vi väntar på att hotellet ska komma ut i en exekutiva aktion först. Vi kan inte sätta oss i en knepig situation om att besluta att köpa den innan den har kommit ut. När och om fastigheten kommer ut till försäljning så kommer vi att bevaka den från kommunens sida, sa Christina Davidson (C).

– Vi kan inte sitta under ett möte och bestämma att vi ska köpa ett hotell. Jag förstår de som vill att vi köper tillbaka hotellet men det beslutet kan vi inte ta ikväll, avslutar Mikael Svanström (S).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar