Nämnden söker pristagare till ny utmärkelse

Kommunen vill uppmärksamma, uppmuntra och belöna kvalitetsutveckling och goda exempel.

delningar

Omsorgsnämnden i Nybro kommun har instiftat ett nytt kvalitetspris som kommer att delas ut en gång om året där man vill uppmärksamma, uppmuntra och belöna kvalitetsutveckling och goda exempel inom vård- och omsorg i förvaltningen.

"Tanken med kvalitetspriset är att synliggöra goda exempel och att uppmuntra verksamheter som lagt sig vinn om att erbjuda en kvalitativt god vård och omsorg." – skriver kommunen på sin hemsida och fortsätter.

"Utvecklingsarbetet ska vara kvalitetshöjande för personer som tar emot service, stöd och vård inom omsorgsförvaltningens verksamhetsområden. För att få priset ska man ha gjort något som andra enheter kan få idéer och dra lärdomar av. Det kan handla om nya arbetssätt eller metoder som riktar sig direkt till medborgarna. Men det kan också gälla sådant som riktar sig till personalen, eftersom en bra arbetsmiljö och låga sjuktal också är till nytta för medborgarna."

Prissumman för kvalitetspriset kommer att vara på ett halvt basbelopp och delas ut till en verksamhet, enhet eller arbetsgrupp inom vård och omsorg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar