Nagelbitare i Toyota Cups avslutande gruppspelsmatch

Toppmatch i grupp 17. "Det skulle vara roligt om vi kunde gå vidare för att kunna bjuda publiken på matcher mot lag från högre divisioner".

delningar

Under helgen spelas den sista och avgörande omgången i Toyota Cups gruppspel. I grupp 17 spelar Ljungbyholms GoIF, Rockneby IK, Läckeby GoIF samt Möre BK.

Bara ettan i varje grupp går vidare till nästa steg i Toyota Cup och inför den avslutande omgången sitter Ljungbyholms GoIF i förarsätet med sex inspelade poäng.

– Jag tycker att vi har spelat lite bättre än vad jag hade förväntat mig hittills. Vi har såklart haft våra dippar som man har under en säsong, men jag tycker att vi har haft ett schysst tålamod och försökt att rulla mycket boll, säger Henrik Bertilsson, tränare i Ljungbyholm.

Flåsar dem i nacken, med tre inspelade poäng, gör Rockneby IK som inför säsongen plockat in, trots sin ringa ålder, välmeriterade Toni Kujundzic.

– Vår första match mot Läckeby var ingen bra match från oss, vi låg under med 3-0 efter en kvart. Men vi spelade upp oss och hade kunnat vinna om vi förvaltat våra chanser bättre. Mot Möre så tycker jag att vi gjorde en av våra bättre matcher hittills, både offensivt och defensivt, säger han.

Runt klockan 17:30 under lördagen vet vi vilket lag som tar hem gruppen och därmed avancerar till nästa steg i cupen.

– Jag vet av erfarenhet att vi alltid har haft tuffa matcher mot Rockneby, det är ett riktigt krigargäng och det gäller att vi står upp i närkamperna, säger Bertilsson om lördagens motståndare och fortsätter:

– Vi saknar några spelare, men det gör man å andra sidan vid varje match och vi spelar alltid med det bästa laget som vi har tillgängligt.

Hur viktig är Toyota cup för er?

– Viktig och viktig.. Det är ett bra inslag på våren att få in lite mer tävlingsmoment istället för att harva i träningsmatcher. Det blir ändå en extra kick.

I Rocknebylägret saknas i skrivande stund bara en spelare som var med och spelade i vad Kujundzic kallar en av deras bättre matcher hittills.

– Så känslan är god och gör vi en lika bra match som vi gjorde mot Möre så tycker jag att vi har stora chanser att till och med gå vidare.

Men för att gå vidare måste Rockneby vinna med fler än två mål, samtidigt som trean Läckeby inte vinner över jumbon Möre BK med mer än tre mål. Men oavsett vad, hoppas Toni att Rockneby kan göra vad som krävs för att ta laget vidare.

– Det är såklart alltid fokus på prestation på försäsongen, men samtidigt så vill vi inte hamna i en negativ spiral. Så jag tycker att det är en viktig cup och det skulle vara roligt om vi kunde gå vidare för att kunna bjuda publiken på matcher mot lag från högre divisioner.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar