Laddar

Hög förväntan inför stor hästsportsfest

I helgen anordnar Ridklubben Udden sin superhelg, en tävling som är unik för sina många grenar – och ridklubben är laddad. ”Det känns fantastiskt", säger Gunilla Pettersson.

delningar

Det speciella med superhelgen, som i sin nuvarande form har arrangerats av Ridklubben Udden i cirka sju år, är att det går att tävla i fler kategorier än vad man brukar kunna i andra hästtävlingar.

Till exempel anordnas både den populära dressyren, i vilken många har anmält sig till tidigt, och hoppning med både ponnyer och stora hästar. Gunilla Pettersson är tävlingsledare och berättar att det är unikt att anordna så många olika typer av tävlingar.

– I vanliga fall träffas inte ryttare ”över gränserna”. Här har vi både dressyr och hoppning med stora och små hästar och det gör att många fler kan delta i tävlingarna och träffas. Även för de som inte är hästintresserade är tävlingen ett fantastiskt utflyktsmål.

Gunilla Pettersson berättar att det alltid är lite pirrigt inför eventet. Ridklubben satsar mycket på superhelgen och det är mycket som behövs förberedas för att allt ska flyta på.

– Vi på ridklubben planerar detta evenemang hela året. Eftersom det är en så varierad tävling med många nivåer är det mycket logistik som måste fungera. Det är väldigt stort engagemang inom klubben, vilket är jättekul.

Förväntningarna inför helgen är framförallt att vädret ska vara fint.

– Vädret spelar stor roll, eftersom vi är ute. Det viktigaste är dock att folk har roligt, säger Gunilla Pettersson.

I dressyren har alla tävlingsplatser varit uppbokade länge och i tävlingen kommer det vara totalt 715 starter. Gunilla Pettersson menar att om man är i närheten ska man passa på att komma till Törnerums gård och njuta av tävlingen, och evenemangen runt omkring.

– Det som är bra är att även om man inte är intresserad av hästar så har vi andra event, såsom försäljning runt omkring, så det finns verkligen något för alla.