Musikalstjärna kommer till allsång i Nybro

Allsång på Qvarnaslät.

Duon arrangerar sin fjärde allsång på Qvarnaslät: "En familjeföreställning".

delningar

Succéduon Thomas Pettersson och Hanna Holmgren bestämde sig för några år sedan att arrangera en allsång på Qvarnaslät i Nybro. Det blev startskottet till två välbesökta evenemang på orten, Julens toner och Allsång på Qvarnaslät.

Nu är det dags igen. Den 17 juni intar Thomas, Hanna och vännerna scenen på Qvarnaslät för att bjuda på en hejdundrans konsert.

– Vi har hela tiden mixtrat med datumet. Förra året körde vi på en söndag och i år ville vi komma lite närmare midsommar, säger Thomas Pettersson och fortsätter.

– Vi ville undvika en helg, för är det bra väder så prioriterar Nybroborna något annat istället.

Konserten på Qvarnaslät och julens toner i kyrkan har varit populära bland Nybroborna. Den senaste konserten duon anordnade, Julens toner sålde nästan slut och nu hoppas duon att även allsången kan gå samma väg.

– Vi har legat runt 300 besökare varje år men det som överraskade oss mest var att vi sålde nästan slut på julkonserten. Vi fick verkligen svar på tal och nu hoppas vi få samma svar med allsången, säger Thomas och fortsätter.

– Allsången är en kväll som vi tycker är rolig att göra och känslan är att de som kommer dit har en trevlig kväll. Nu hoppas vi att fler får uppleva och upptäcka det.

Vad kommer det bjudas på i år?

– I år kommer man känna igen sig från tidigare år. Det blir lite av en familjeföreställning där det kommer finnas musik för alla. Det är mer en underhållningskväll med inslag av allsång, säger han och fortsätter.

– Vi kommer köra våra egna grejer, lite klassiska allsångslåtar och medley inriktat för barn. Det blir Disneymedley och ABBA-medley.

Under förra veckan kickstartade duon biljettförsäljningen på ICA Kvantum i Nybro och i år har de även en överraskning till alla som kommer dit.

– Upplägget är ganska likt. Vi är fem fasta artister. Det blir jag, Hanna, Robin Rösehag, Pierre Hagman och Pernilla Karlsson. Förutom det kommer vi ha tre gästartister där en av de är Marsha Songcome, säger han.

Hur kommer det sig att Marsha kommer hit?

– Vi pratade om det här redan för två år sedan om att hon skulle göra ett gästspel men då fick hon förhinder efter att ha fått ett kontrakt i London som krockade med allsången. Nu testar vi igen och det är roligt att någon med Nybroanknytning gör oss sällskap, avslutar Thomas.

Biljetter till årets Allsång på Qvarnaslät finns på förköpet på ICA Kvantum.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar