Laddar

Mullrande bilar intar Nybro torg

Under lördagen intar hundratals bilar Nybro när det arrangeras Rockabilly-fest på Kulturhuset Kristallen.

delningar

Sedan några år tillbaka har Södermöre raggarklubb slutat att anordna en organiserad cruising i Nybro. Trots det har cruisingen fortsatt i stan. Under lördagen är det dags igen.

Det är Nybro Vikings som anordnar en Rockabilly-fest på Kulturhuset Kristallen och i samband med det så körs också den inofficiella cruisingen i Nybro. Det väntas bli flera hundra bilar som tros komma till stan för att visa upp sina mullrande bilar.

– Jag har ingen aning om hur många det kommer men det brukar komma mellan 3-600 bilar, säger Johan Hermansson, en av de ansvariga för Rockabilly-festen.

Den stora festen på Kulturhuset Kristallen drar igång redan klockan 21 och intresset för Rockabilly-festen verkar vara stort. 

– Vi börjar klockan 21 och rundar av vid 02. Det kommer vara flera band som kommer att spela och sjunga så vi lär få en härlig stämning inne i lokalen, säger Johan Hermansson.

När den inofficiella cruisingen börjar är dock fortfarande oklart.

– Förr när Södermöre arrangerade den så började den vid 17. Förra året började den någon gång mellan 14-15, avslutar Hermansson.