Möt Triathlonskolans träningscoach: "Ska ge dig energi"

Daniel Johansson kommer var tredje vecka leverera träningsupplägg för dig som triathlet. - Foto: Mattis Andersson

Var tredje vecka kommer Daniel Johansson genom Triathlonskolan ge dig tips på hur du kan träna som triathlet.

delningar

År 2016 gick han i mål på sin första Ironman i Kalmar. Daniel Johansson från Kalmar fastnade direkt för triathlon och 2018 var det dags igen. Denna gången klev han över mållinjen på Ironman på tiden 09:12 och nu har han blivit en riktig nörd inom sporten. En tidig morgon träffar 24Kalmar Daniel på Konditionscenter, hans numera egna träningsmecka.

Till vardags är Daniel verksamhetschef i Region Kalmar. Han är också verksamhetsansvarig och grundare till Konditionscenter i Kalmar. Vidare är han pappa, sambo, husägare och har träning och rörelse som en naturlig del i sitt liv. Daniel har som vision att träningen ska vara enkel, tillgänglig och mätbar. I sin värdegrund i träningen prioriterar han struktur, kvalitet och kunskap. Med detta vill han skapa optimala förutsättningar bra bra träning.

– Genom det enkla klarar vi det svåra, säger Daniel som menar att man triathlonträning egentligen är väldigt enkelt, med rätt vägledning.

Daniels vision innebär att inte göra träningen mer komplicerad än nödvändigt, men man ska jobba hårt. En dag och ett pass i taget är hans filosofi. På 24Kalmars triathlonskola kommer Daniel att kontinuerligt, var tredje vecka, erbjuda träningsprogram i tre olika grader.

Daniel kommer tillsammans med Triathlonskolan förklara och dela med sig av sina tankar om träning, träningslära och träningsfilosofi. I samband med Triathlonskolan kommer vi att ge exempel på träningsprogram som är enkla att följa. Det man ska ta utgångspunkt är sin egen ambitionsnivå, vilket innebär ens erfarenheter, förutsättningar och mål med träningen. Upplägget utgår ifrån hur många tillfällen i veckan man har som ambition att träna. Daniel vill att man ska vara ärlig mot sig själv. Det spåret man väljer ska man kunna genomföra nästan årets alla veckor.

– Träningen ska vara en positiv del av ditt liv, det ska ge dig energi men det ska också vara utmanande. Du kommer inte alla gånger vara sugen på att träna. Där kommer din hängivenhet, uthållighet och ditt tålamod in. Och det blir extra viktigt med uppsatta mål. Ditt mål kan vara allt ifrån att träna för ett friskare och starkare hjärta till att genomföra en triathlon eller till och med en Ironman, säger Daniel.

Upplägget kommer att innebära 3, 5 eller 7 träningstillfällen i veckan där man väljer spår utifrån sitt eget personliga engagemang.

Fem snabba med Daniel:

Favoritpass? Ett högintensivt pass tillsammans med andra.

Äter helst efter ett långt pass? Dricker helst en kall Coca Cola.

Favoritmusik under träning? Lyssnar på allt och inget.

Starkaste gren? Cyklingen.

Favoritpryl inom triathlon? Wattmätaren

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar