Laddar

Mörbylånga anordnar vattenvecka: ”Förbrukningen måste skjunka”

På grund utan den rådande vattenbristen i regionen vill Mörbylånga kommun uppmärksamma allmänheten om problemen med en vattenvecka. "Vi vill göra alla medvetna om situationen. Vattenförbrukningen i Mörbylånga kommun måste sjunka", säger Niclas Beermann, teknisk chef på Mörbylånga kommun.

delningar

Nästa vecka kommer Mörbylånga kommun att arrangera en vattenvecka. Syftet med veckan är att informera allmänheten om vattenbristen och belysa hur viktigt det är att alla hjälps åt att få ner vattenförbrukningen hur man kan spara vatten.

– Vi vill göra alla medvetna om situationen och få till en beteendeförändring hos alla. Vattenförbrukningen i Mörbylånga kommun måste sjunka, säger Niclas Beermann, teknisk chef på Mörbylånga kommun.

Under veckan kommer aktiviteter att ske på olika platser i kommunen. För att symbolisera att vattnet är gemensamt så kommer en vattenbudkavel förflyttas mellan aktiviteterna. På lördag kommande vecka landar budkaveln på Ölands köpstad där den den avslutande vattenmässan hålls.

Några av aktörerna som kommer att medverka under vattenveckan är Mörbylånga kommun, Länsstyrelsen i Kalmar län, Ölands vattenråd och LRF,

Relaterade artiklar