Laddar

Minst sju inbrott i natt: ”Så jävla meningslöst”

En av de största inbrottsräderna någonsin i Nybro ägde rum natten till påskdagen. Johan Nilsson som driver Nilssons Mat var en av de utsatta.

delningar

Polisen har på sin hemsida rapporterat om fyra inbrott i Nybro under natten till påskdagen. Men minst tre stycken till har drabbats. Johan Nilsson som driver Nilssons mat är en av dem. Under morgon upptäckte han att någon krossat två rutor i anslutning till restaurangen och brutit sig in.

– Jag ringde och polisanmälde det på morgonen och kom till någon i Malmö, och de tyckte nästan att jag var fånig som ringde, säger Johan Nilsson.

Då det var frost på morgonen kunde Johan Nilsson hitta cykelspår på marken som ledde till Nybro Cementgjuteri, som också utsattes för inbrott under natten.

– Eftersom de cyklat där så har de passerat Liljas som har övervakningskameror, så förövaren finns på film, säger Johan Nilsson.

Natten inbrott är inte det första som drabbar Nilssons mat.

– Det här är väl tredje gången, och jag kan ge mig fan på att det är samma person. Det är samma metod som använts för att ta sig in, säger han.

Vad fick inbrottstjuven med sig? – Egentligen inte så mycket, det är mer skadegörelse. De har slagit sönder två rutor och brutit upp en dörr. Det är så jävla meningslöst.

Hur känns det när man utsätts för inbrott flera gånger? – Jag känner mig väldigt illa till mods faktiskt. Man vet inte när nästa gång blir. Det kostar massa pengar för att de inte tar något, det känns bara som att de förstör. De är ju ute efter pengar, men det har jag inte.

Johan Nilsson berättar att han inte känner någon misstro till Nybropolisen trots alla inbrotten.

– Jag har stort förtroende för Nybropolisen, det är bra killar. Men det finns inga resurser, det är problemet.

Vad blir nästa steg för att slippa inbrotten? – Jag måste sätta galler för garaget också, så är det.

Även 24Nybro och Hammarströms Fastighetsförmedling föll offer för nattens inbrott. 24Nybro blev bestulna på kameraobjektiv och Hammarströms blev av med kontanter, datorer, kameror samt objektiv.

Relaterade artiklar