Laddar

Miljö och flexibilitet i fokus när Nybrobon startar firma

Anders Andersson från Nybro har startat en mobil ångtvätt till bilar och riktar sig främst till företag.

delningar

I ett år har Nybrobon Anders Andersson jobbat med bilvård i alla dess slag. Under en natt satt han och tänkte på hur man kan göra det mer miljövänligt.

Efter mycket letande på internet hittade han lösningen på sin fråga.

– Jag kikade runt på olika alternativ och hade sedan innan tänkt på det här med miljön. Efter en hel del letande på google kom jag fram till ångtvätt för bilar, säger Anders.

En vanlig biltvätt använder cirka 100 till 200 liter vatten enligt Anders, medan ångtvätten gör samma jobb på 5 till 10 liter.

– Med tanke på den vattenbrist som råder runt om i länet så kan vattenförbrukningen springa i väg rätt ordentligt. Med en ångtvätt sparar du både på miljön och vattnet, säger han och fortsätter.

– Jag kommer att satsa främst på företagsbilar i första hand, där jag kommer åka ut till kunden och göra jobbet – där fokus kommer vara på att tvätta bilarna invändning då det bildas mest bakterier där.

Biltvättar finns i massor, tror du inte det blir svårt med konkurrensen som finns. – Jag vill nog påstå att jag är det första företaget som erbjuder ångtvätt i den utsträckningen. Samtidigt vet jag att många företag inte hinner att tvätta sina bilar och då finns jag där. Jag är mobil, flexibel och miljövänlig på samma gång, avslutar Anders.