Laddar

Mediejätte gör storinvestering i Kalmarföretag

E-handelssuccén Outnorth tar in 40 miljoner kronor från Egmont. "Bättre rustade än någonsin".

delningar

Kalmarföretaget Outnorth är en av Skandinaviens ledande aktörer inom försäljning av kläder, skor och utrustning för träning och friluftsliv. Bolaget är även ett antal fysiska butiker, bland annat i Kalmar.

Nu går mediekoncernen Egmont in med 40 miljoner kronor i Outnorth, enligt ett pressmeddelande.

–  Med ännu ett väldigt starkt år bakom oss står vi i och med den här investeringen nu bättre rustade än någonsin för framtiden. Det här möjliggör satsningar på både sortiments- och servicenivå så att vi kan inspirera fler att uppleva skandinavisk outdoor, säger Lars Nykvist, vd på Outnorth.

De senaste åren har Egmont investerat i flera framgångsrika e-handelsföretag i Norden. Egmont har verksamhet i cirka 30 länder och är verksamma inom bland annat film, biografer, tidningar, böcker och spelkonsoler. Totalt har 6 600 medarbetare.

– Vi tror att Outnorth efter ett imponerande 2016 står starkt i konkurrensen, med en kompetent ledning och kunniga partners i ägarkretsen, säger Torsten Bjerre Rasmussen, vd på Egmont Publishing, i ett pressmeddelande.

2015 omsatte Outnorth närmare 300 miljoner kronor, med en förlust på drygt 21 miljoner. Företaget hade inför 2016 ett 80-tal anställda och huvudkontoret finns i Kalmar.

Relaterade artiklar