Laddar

Mästerkocks-Emma: Så enkelt gör du klassikern ännu godare

Vill du slippa lägga timmar i köket? Då är Emma Håkanssons recept perfekt för dig - det går snabbare än du kan tänka dig.

delningar

Att torrosta kryddor är en bra vägledning när du vill att kryddorna ska få en större karaktär och få en djupare och mer påtaglig smak i din anrättning. Med inspiration från det orientaliska köket där kryddor upplevs ta mer plats, och råvaror från andra länder har Emma testat och tillagat en välsmakande rätt med just – mycket smaker.

Öppen lasagne med lammfärs och fetaostsås – En mindre tidskrävande variant av lasagne som tar ca 30 min att tillaga innan den står på middagsbordet. En klassisk rätt där köttfärssåsen bytts ut mot lammfärs, och bechamelsås mot fetaostsås. Du behöver (4 portioner) 16 st lasagneplattor (ca 300 g)

Lammfärssås 500 g lammfärs 1 st gul lök 3 tsk gul curry 3 tsk malen kanel 4 msk kalvfond på flaska 1 burk röd pesto (ca 140 g) 1,5 msk finhackad färsk rosmarin 2 tsk vitvinsvinäger 1 dl vatten 1 msk olivolja

Fetaostsås 1 pkt naturell färskost (150 g) 2 msk grädde 200 g fetaost 1 tsk honung

Garnera gärna rätten med smulad fetaost, rosmarin och svartpeppar.

Gör så här Koka upp saltat vatten till lasagneplattorna. Finhacka löken. Hetta upp stekpanna på medelvärme och torrosta curry och kanel i ca 30 sekunder. Ha sedan i olivolja, lök och kalvfond. Stek i någon minut. Ha i lammfärsen och bryn på tills den fått färg. I med röd pesto, rosmarin, vinäger och vatten. Låt puttra på låg värme fram till servering.

Smält färskosten i kastrull på medelhög värme. Häll i grädde och honung och smula ner 150 g av fetaosten. Rör om med slev tills fetaosten smält. Håll såsen varm på låg värme fram till servering. Koka lasagneplattorna försiktigt i ca 3-4 min. Koka gärna några i taget. Ta upp plattorna med hålslev och ringla olivolja mellan plattorna för att undvika att de klistras ihop.

Lägg 3-4 lasagneplattor på varje tallrik, varva med köttfärssåsen och ostsåsen och avsluta med att smula över resterande fetaost. Toppa med rosmarin och lite svartpeppar. Smaklig måltid!

För fler recept – följ emmasmatlagning på instagram eller kika in emmas blogg – emmasmatlagning.se