Laddar

Märkliga inbrottet – läder för närmre en miljon stals

Natten mot tisdag hade Målerås läder inbrott. Bara läder stals, men till ett väldigt stort belopp.

delningar

Någon gång mellan 18-19 juni var det inbrott på Målerås Läder. Ett för ägarna anmärkningsvärt inbrott.

– Det är läder och skinn som har stulits. Det är jättekonstigt. Vi har haft inbrott förut men då har färdiga produkter stulits som väskor eller datorer och liknande stulits. Företaget har funnits i 70 år men detta har aldrig hänt tidigare säger Tommy Håkansson, son till företagets VD.

Det var på baksidan som tjuvarna hade byggt upp en ställning för att ta sig in. En mindre lastbil eller släpvagn har troligtvis använts för att kunna transportera bort allt läder som har ett stort värde.

– Polisen ska komma med en stor grupp och genomföra en teknisk undersökning. Jag kan inte säga så mycket men någonstans mellan en halv till en miljon är det nog värt. Men det är bara en gissning, säger Tommy Håkansson

Inbrottet påverkar företaget som nu inte kan arbeta på det sätt som de vill eller planerat.

– En del grejer kan vi inte arbeta med just nu så det stör ju så klart. Men vi får jobba på med det vi kan. Det som finns i produktionslokalen bland annat. De hade bara varit på lagret. Vi har larm överallt utom på lagret. Det är inga stöldbegärliga varor där, det är mycket konstigt avslutar Tommy Håkansson.

Relaterade artiklar