Markfrågan ställer till det för föreningen: "Vi har gjort allt vi kan"

Minigolfklubben tvingas renovera i ovisshet.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var för knappa fyra år sedan som Kungshall BGK begärdes i konkurs. Efter några turbulenta år för Nybro Minigolfklubb började det för två år sedan återigen blåsa positiva vindar kring bangolfen uppe i Kungshall.

Sedan dess har arbete med att få igång minigolfbanan i Kungshall pågått och flera framsteg gjorts. Kungshalls BKG har bytt namn till Nybro Minigolfklubb, verksamheten har varit rullande under hela sommarsäsonger och föreningen har ställt upp i seriespel.

Sedan Nybro Minigolfklubb med Nicklas Strömberg i spetsen tog över verksamheten har man hela tiden arbetat mot att få iordning anläggningen, något som nu har blivit verklighet.

– Vi har arbetat mot det här i två års tid. Vi har sökt både bidrag, hjälp och lösningar från olika håll men fått kalla handen av en av parterna, säger Nicklas och fortsätter.

– Det är Nybro kommun som tillsammans med Nybro Bostad som äger markfrågan. Av Nybro kommun har vi fått den hjälp vi har behövt och det är vi tacksamma för. Av Nybro Bostad som äger den andra halvan av marken har vi tyvärr fått kalla handen.

Varför?

– Helt ärligt så vet jag faktiskt inte. Vi har försökt och försökt, gjort allt vi kan men vi har inte fått något gehör alls av Nybro Bostad. De har inte gett oss ett svar ens. Det enda vi vill är att ha ett svar från de eftersom de just nu sätter stopp för våra investeringar, säger Nicklas.

Nybro MGK har i dagsläget två arrendeägare men bara ett avtal påskrivet och det av Nybro kommun. För att söka idrottsbidrag från de olika organisationerna behöver föreningen Nybro Bostads underskrift också.

– Vi kommer att lägga 65 000 kronor för att renovera våra banor och det är mycket pengar för en liten förening. Just nu sätter Nybro Bostad stopp för oss att söka föreningsbidrag från Smålandsidrotten och Riksidrotten då de kräver bådas underskrifter, säger Nicklas och fortsätter.

– Vi vill ju renovera anläggningen för att få mer folk till Nybro i form av både tävlingar och allmänna spel.

Under tiden Nybro MGK renoverar sina banor erbjuder de just nu gratisspel på sina 15 banor.

– Vi får göra allting själva. Arbetet med renoveringen är redan igång och därför erbjuder vi gratisspel på 15 banor under tiden allt blir färdigt, säger han och fortsätter.

– Men hur eller hur så investerar vi i en ovisshet. Så länge Nybro Bostad inte skriver på så vet vi inte hur länge vi får vara kvar på anläggningen och det är ett problem för oss.

När väntas anläggningen bli färdig?

– Vi beräknar att banorna ska vara klara till sista maj. Vi håller på att bygga ny filt på 12 till 13 banor. De ska sedan besiktas innan vi kan få hit tävlingsspel från hela Sverige, säger han och avslutar.

– Den här investeringen behövde göras då vi vill erbjuda alla ett mer trivsamt spelande. Så som det ser ut just nu är verkligen inte bra.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar