Man körde rattfull efter festival – döms till fängelse

Foto: Dennis Johansson - Foto: Dennis Johansson

Efter Öland Root-festivalen i somras körde mannen hem rattfull. Nu döms han till 5 månades fängelse.

delningar

En man i 40-årsåldern dömdes förra veckan av Kalmar tingsrätt till 5 månaders fängelse för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt ringa narkotikabrott.

Det var i somras som mannen i 40-årsåldern satte sig bakom ratten för att köra hem till Fröseke efter att ha varit på Öland Root-festivalen. När han kom till Alsterbro körde mannen av vägen. I samband med avkörningen skadades staket, trädgårdshäckar, brevlådor och elskåp tillhörande villor i området.

Mannen hade under tre dagars tid druckit mycket och tester visade på narkotika i blodet. Under rättegången påstår sig mannen inte ha använt sig av narkotika, men analyser visar på att mängden narkotika i mannens blod var för hög för att ha intagits av misstag.

Tingsrätten resonerar att bevisningen, som består utav analyser samt vittnen, är tillräckliga för att fastställa att brotten är bevisade. Tingsrätten dömer honom, på grund av tidigare brottsregister, till fem månaders fängelse. Utöver det ska han betala skadestånd till en person vars egendom kom till skadan under olyckan samt till Länsförsäkringar i Kalmar län.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar